fredag 28 juni 2013

Ringträning i Forshaga med en superglad, läs flygande Borzoi!!! (Våren/Sommaren 2012).

Jag var ihärdig med att gå kurser med Messi och som sagt, hon fick vara med på allt.

Såg en annons någonstans om ringträning och socialträning, för hund. Jag tänkte att det kunde ju vara bra för den glada Borzoitjejen, att socialisera sig med andra hundar än det vanliga gänget, på de andra kurserna.

Jo då det gick ju bra, till en början...
Vi gick lite runt i en ring och det gick ju bra så länge vi gick... sedan skulle vi springa, Messi hörde flyga. Det var hund mer i luften än på marken och hon hade definitivt glömt detta med att "alla fyra tassar skulle vara på backen". Så glad!!!
De andra hundarna skötte sig bra, i alla fall bättre än min yrhjärna. Instruktören sade bara att "det blir bättre, hon är bara glad". Till mångas förtjusning så roade vi ju en del andra.
Sedan var det dags för fika, till min stora förtjusning, då jag fick hämta andan. Det var då Messi visade vad hon kunde, hon låg snällt bredvid, avslappnad och vilade. Ingen trodde att hon kunde sådant, men vila se det kan hon, i alla fall då hon själv vill.

Efter fikat var det dags igen och vi skulle ställa upp hunden och det tyckte vi att vi hade bra koll på. Hon kunde både stå fint och visa sina tänder, men det hon själv tyckte att hon kunde bäst, det var att flyga!!!

Träning ger färdighet och efter några gånger kunde vi springa ett helt varv, nästan två, med alla tassar i backen.
Socialiseringen gick däremot utmärkt, kanske inte något vi behöver träna jätte mycket på, varken Messi eller jag ;-)

2 kommentarer:

  1. Bild på flygande hund?? Hihi. ... /mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mia, det går nog att få till en bild på en flygande Messi! :-)

      Radera