söndag 3 juni 2018

22/12-2017 Oklar infektion, livmodersinflammation, hängig hund?

Messi som brukar vara pigg, var idag hängig och orkeslös och efter närmare eftertanke så hade hon varit det ett par dagar. Hon åt och drack dåligt och sov ännu mer än vad hon brukade, samt hade lite feber vill jag minnas.
Det var inte så längesedan hon hade löpt, så jag tänkte genast livmodersinflammation.
Jag kontaktade vår veterinär och fick komma omgående. Det hör till saken att vår bil var inlämnad, så den hade vi inte heller att tillgå. Jag hade blivit påkörd dagen innan, så bilen stod på Volvo, så typiskt. I bland ska man ha tur och det hade vi i dag, så vår granne skulle åt samma håll.

Väl hos Veterinären, så togs diverse prover och det visade på ett högre infektions värde, som dessutom steg och ett något förhöjt bakterievärde i urinen. Hunden blev såklart jättepigg då vi var där, hängde i fikarummet och lekte med en personalhund i väntan på provsvar. Hon blev insatt på antibiotika i 10 dgr, något hon aldrig tidigare ätit på sina 6-år. Hon blev även röntgad för att kolla livmodern, vilket visade sig behöva en extra kontroll, så vi blev remitterade till en annan klinik, som gjorde ultraljud. Där upptäcktes en 1,5-2 cm förändring på mjälten, tumör eller något annat? Livmodern däremot såg bra ut. Vi hade ingen bil, men snälla vänner lånade ut en bil till oss :-).

Vi hade hela tiden kontakt med vår vän och stöttepelare, Messis uppfödare. Tack för att du finns för oss!!!

Vi åkte hem och funderade, för detta var inget som behövde akutopereras, dock ville man ta bort mjälten.

Hunden blev piggare av antibiotikan efter ett par dagar och febern gick ner. Hon var tillbaka på sitt dagis relativt snabbt och verkade piggare.

Vi funderade vidare om vi skulle göra en operation eller inte, många tankar. Messi däremot var lyckligt ovetande och sov sig igenom resten av dagen.

Fortsättning följer...
Lek med en i personalen

Väntar på Ultraljud


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar