onsdag 27 december 2017

26/6-2/7-2017 Ronneby Brunnspark med slutstation Skåne.

Messi och matte åkte vidare från Öland till Skåne, som var vårt slutgiltiga mål. Chauffören som inte var Messi blev trött och behövde vila, som tur var i närheten av Ronneby Brunnsparken och Brunnsskogen och dess trädgårdar.


Trädgårdar

Fågelskådning

Vid Ronnebysvästra strand, hittade man 1705 en källa med järnhaltigt vatten, vilket var början till Ronnebys berömda Kurortshistoria. Än idag kan man smaka på vattnet ur handpumpen vid Gamla Källan. 
Landskapsarkitekten Henry August Flindt fick i uppdrag att bygga ut Ronneby Brunn tillsammans med trädgårdsmästaren Henrik Madlung, under slutet av 1800-talet. De byggde ett fashionabelt hotell, varierande kurortsbehandlingar, musikpaviljonger, naturlikskog med utsiktsplatser med även ett ställen för enskildhet, som blev vida berömt.
Dagens Ronneby Brunnspark erbjuder inga musikpaviljonger, men promenader och blomsterplanteringar finns kvar. 
Dessvärre fick i nöja oss med fågelskådning vid en damm vid parkeringen, vi hann inte mer då vi skulle vidare till Skåne. 

Väl framme i Skåne hos våra före detta grannar, fick vi middag då vi kom fram. Messi och jag fann oss tillrätta i "vårt" rum. Vi gick även en promenad någonstans. 






Dagen därpå så var vi till stranden och busade, samt var på Agilityträning på Ystadsbrukshundklubb. 










Vi älskar Skåne och Österlen!



Dagen efter gjorde vi oss en utflykt till Glimmingehus! 





Fornborgen på Stenshuvud, fin miljö och regnskogsliknande natur. 









Simrishamn 

Vallmoäng 



Matte var till Ystad, utan Messi. Jag kände en kvinna genom en grupp på Facebook, som vi var bjudna till. Jag lämnade kvar Messi hos våra grannar, så då var det nästan som förr, då de passade henne. Messi var nöjd. Ystad tyckte jag om med delvis gammal bevarad arkitektur och historia från medeltiden.




Ingelsta Kalkon var väl värt ett besök och Messi fick något extra gott, såklart!


Inom gångavstånd så fanns butiken "I Vått och Torrt", där Drottningen fick sitta modell!

 Mera strandbilder



I säng efter ännu en aktiv dag



Hemma efter ca 160 mil i bil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar