torsdag 30 april 2015

18/4-15 Från Skrotmarknad någonstans i Bohuslän till Riks tvåan!

Jag och Messi följde med husse på skrotmarknad till Backamo, där vi var även förra året. Marknaden är belagd på en gammal militärförläggning, som från 1770 var mötesplats för var Bohusläns Dragonregemente som sedemera blev Bohusläns regemente (I 17) fram till 1913 då det flyttades till nya kaserner i Uddevalla.
Det är väldigt fin natur där och det ligger fint vid Grinnerödssjön, som Messi har viss dragning till, hon älskar ju som bekant vatten. En man på marknaden berättade att det var undervattenströmmar i sjön och hade man otur, så sögs man in under berget i en grotta. Jag undrade om det var en gammal sägen, men mannen bedyrade att det var sant!

Påväg


Fikapaus PÅ rastplats!
Skrotmarknad innebär massor av bil och mcdelar och annan "skit", som somliga samlar på sig, även jag och ännu mer husse. Messi och jag trängdes bland folk och hon var mest lycklig över att bli bjuden på olika sorters korv, då hon självmant stannade vid en försäljare.

Vilar på skrotmarknaden!
Efter att ha varit på marknaden, så åkte vi och åt medhavd mat vid gamla E6, dvs Riks tvåan i Ljungskile. Messi gillar att vara på tur, då det innebär många fikapauser även för en Borzoi.

Borzoien provsitter Riks tvåan.
 
Riks Tvåan, Ljungskile


 



Gamla bron sydost från Riks tvåan
Av en slump hamnade vid Hornborgs Slottsruin, Hamburgesund. Idag finns det endast kvar låga gräsklädda jordvallar av det som en gång var Hornborgs slott. Borgens storhetstid tros ha varit mellan
1450-1530 och Borgen förlorade sin strategiska betydelse när Bohuslän blev svenskt 1658. Borgen var högt belägen med farleden nedanför och Skageraks öppna hav utanför.




Provsitter Hornborgs slottsruin

Farleden med Skagerak vid horisonten.
Historielektionen fortsätter över Sunningesunsbron/Uddevallabron, som invigdes i maj 2000. Den är Sveriges längsta motorvägsbro, en del av E6:an, med sina 1712 meter och en spännvidd på 414 meter.

Sunningesundsbron/Uddevallabron
 
 
Avslutningsvis så stannade vi till för en sista fikapaus vid Fossum Hällristningar, Tanumshede.




Ännu en aktiv dag i Messis liv, vilket resulterade till en utslagen Borzoi.


Tröttnäsan <3
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar